Restorānu tendences

Restorāns ir tāda vieta, uz kuru gribētu aiziet ikviens. Vai vismaz ļoti daudzi, un tam ir vairāki iemesli. Restorāns parasti garantē ēdienu kvalitāti, tāpēc vismaz reizi dzīvē daudzi gribētu nobaudīt ko patiešām kvalitatīvu un izcilu. Vai vismaz paskatīties un paši pārbaudīt vai patiešām restorānos ēdiens ir tās cenas vērts. Ēdiens ir viena no lielākajām baudām – kvalitatīvs ēdiens var mums likt justies ļoti laimīgiem un iepriecināt. Turklāt, restorānos ir iespējams nobaudīt tādus ēdienus, kādus varbūt pats ne reizi nevarēsi pagatavot. Tur ir gan dažādas sarežģītības ēdieni, gan arī smalkas un dārgas sastāvdaļas, kuras pats nemaz nevarētu nopirkt vai arī tās būtu pārāk dārgas vienkāršai ikdienas maltītei. Pie tam – vajag sevi ik pa laikam palutināt ar ko jauku, piemēram, dzimšanas dienā. Restorānos visai bieži var sastapt mazas un pat miniatūras porcijas. Tādējādi ir iespējams pagaršot vairākus neparastus ēdienus un nepārēsties. Arī restorāni iet līdzi laikam un attīstās līdz ar jaunākajām tehnoloģijām. Šobrīd ļoti daudziem restorāniem ir speciālas lietotnes, ar kuru palīdzību cilvēki var gan rezervēt galdiņu, gan izvēlēties ēdienu no ēdienkartes, gan arī saņemt un apmaksāt savu rēķinu. Mūsdienās ļoti daudz kas notiek ar dažādu aplikāciju palīdzību, tā ka iespējams nākotnē visiem restorāniem būs šāda veida aplikācijas vai iespējas. Tas ir daudz ātrāk un ērtāk, nekā zvanīt, lai rezervētu galdiņu, kā arī ēdienu ir iespējams izvēlēties vēl esot mājās. Tā kā pēdējos gados ir pieaugusi veģetārisma, vegānisma un tamlīdzīgu diētu popularitāte, tad arī restorāni tam ir pielāgojušies. Pašlaik gandrīz katrā restorānā ir diezgan liela ēdienu izvēle arī tiem cilvēkiem, kuri uzturā nelieto gaļu vai dzīvnieku valsts produktus. Parādās arvien vairāk dažādu piedevu un garšvielu, tāpēc šie ēdieni ir gan veselīgi, gan garšo labi. Ik pa laikam restorānos parādās arī kaut kas neparasts, kā piemēram, bekons. Bekons kā tāds nav nekas neparasts, taču restorānos to bieži vien izmanto visai neparastos veidos – bieži vien kā piedevu kādam ēdienam vai sastāvdaļai. Restorānos bekonu ik pa laikam varam pamanīt kokteiļos, jūras sālī, zupās un citur. Iespējams, ka tieši restorāns būs vienīgā vieta, kur varēs nobaudīt ko tik interesantu un ikdienā neredzētu. Arī eļļu pasaule ir diezgan daudzveidīga, un restorānā to nebaidās izmantot. Visiem zināms, ka olīveļļa ir ļoti laba, taču šobrīd restorānos izmanto arī citas eļļas, piemēram, ķirbju, sinepju, avokado, kokosriekstu u.c. Izmantojot kādu neierastu eļļu, arī ēdiena garša nedaudz pamainās. Tādējādi ir iespējams radīt jaunas garšu buķetes un parādīt jau ierastos ēdienus nedaudz citā gaismā. Vēl tiek eksperimentēts arī ar jogurtu vai precīzāk – ar grieķu jogurtu. Kā jau zināms, šis jogurts ir bez garšas, tāpēc tas ir piemērots šāda veida eksperimentiem (turklāt tas ir ļoti veselīgs). Arī Latvijā šis jogurts ir ļoti populārs. Būtībā tam tiek piejauktas dažādas garšas, visbiežāk dažādu dārzeņu garšas, piemēram, biešu, ķirbju, burkānu vai tomātu. Un jau kādu laiku ne tikai ēdiena jomā, bet arī dzērienu jomā parādās arvien vairāk vietējo produktu. Piemēram, dažādi Latvijā ražoti vīni var būt kā lieliska piedeva pie dažādiem ēdieniem, ko var baudīt restorānā. Šādā veidā ir iespējams arī nogaršot vietējos dzērienus, lai saprastu vai ir vērts šo dzērienu arī iegādāties pašiem.